Derdenverklaring en NOW-subsidie

ffiqs helpt u graag bij de aanvraag van de derdenverklaring voor uw NOW-subsidie

Heeft u een NOW-subsidie van boven de €20.000 ontvangen? Met deze regeling kunt u uw personeel doorbetalen. Om gebruik te kunnen maken van deze regeling, dient u in bezit te zijn van een derdenverklaring om omzetverlies en de loonsom vast te stellen. Wij helpen u graag bij de aanvraag van de derdenverklaring. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de derdenverklaring, de eisen waar u aan moet voldoen en hoe ffiqs u van dienst kan zijn bij het aanvragen van een derdenverklaring.

ffiqs huisstijl squares

Wat is een derdenverklaring?

Een derdenverklaring is een verklaring van een administratiekantoor, financieel dienstverlener of brancheorganisatie waarin de hoogte van uw omzetverlies is vastgelegd.

Deze derdenverklaring is verplicht:

  • bij een voorschot tussen € 20.000 en € 100.000;
  • bij een definitieve tegemoetkoming tussen € 25.000 en € 125.000 (ongeacht de hoogte van het voorschot).

Vanaf 7 oktober tot en met 23 maart 2021 heeft u de tijd om een derdenverklaring op te sturen voor de definitieve berekening van de eerste aanvraagperiode NOW. Als u geen verklaring meestuurt, ontvangt u geen tegemoetkoming en moet u uw voorschot terugbetalen.

subsidieaudit-en-accountantsverklaring image

Zo helpt ffiqs u met het verstrekken van een derdenverklaring

Onze financiële specialisten zijn expert op het gebied van compliance en audit en zijn gespecialiseerd in subsidie en subsidieverantwoording. Wij helpen u met het verstrekken van een derdenverklaring. Met onze hands-on aanpak en support ontzorgen wij u volledig. Wij adviseren en ondersteunen u bij het berekenen van het omzetverlies en het bepalen van de loonkosten.

Daarnaast verzorgen wij het hele traject van begin tot eind; van voorbereidende werkzaamheden en opstellen van de verklaring tot het tijdig indienen ervan. Hiermee onderscheiden wij ons van andere financiële professionals en accountants die zich met name richten op het controleren van gegevens en niet zozeer op het verzorgen van de opstelling voor de verklaring. Resultaat, kwaliteit en continuïteit; dat is wat wij bieden!

Meer weten of informatie ontvangen?

Wilt u geholpen worden bij het aanvragen van een derdenverklaring of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan voor juridische of financiële verantwoordingsvragen contact op met onze specialisten via 088-8381381 of neem contact op via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag verder!