Subsidieadministratie en rapportage

Van advies tot en met uitvoering

Subsidieadministratie en rapportage

Van advies tot en met uitvoering

Een positieve subsidiebeschikking? Dat is mooi, maar welke uitdagingen staan u te wachten?

Als u subsidie ontvangt, moet u aan een aantal financiële, administratieve en rapportage-eisen voldoen. Wilt u zeker weten dat u hierbij niets over het hoofd ziet? Laat ffiqs u dan helpen met het informeren, toetsen, inrichten en uitvoeren van uw subsidieadministratie en -rapportages.

 

Verplichtingen horen er bij

Alle subsidies, vooral Europese regelingen, omvatten uitgebreide financiële en administratieve verplichtingen. Vaak is het lastig om te bepalen aan welke verplichtingen moet worden voldaan. Daarbij kan het uitvoeren van die verplichtingen extra druk op een organisatie leggen. Subsidiebetalingen worden alleen na behoorlijke financiële en inhoudelijke onderbouwing gedaan en het niet naleven van voorgeschreven formats en gestelde deadlines kan tot lagere subsidiebetalingen of zelfs boetes leiden. Genoeg redenen dus om subsidieverplichtingen serieus te nemen.

Direct contact over deze dienst

* Verplicht veld   |   Het PNO Privacy Statement is van toepassing

Hoe kan ffiqs u ondersteunen?

ffiqs kan u op verschillende niveau’s ondersteunen.

  • ffiqs informeert u over de financiële, administratieve en rapportage-eisen tijdens de realisatie van uw subsidieproject. Op basis van deze informatie bent u in staat om uw interne projectorganisatie en procedures in te richten.
  • Wij toetsen uw processen, administratie en rapportage, zodat u zeker weet dat deze voldoen aan alle subsidieverplichtingen. Ook kijken wij mee met de voorbereiding van audits en checken of deze voldoende aansluiten bij de richtlijnen van de externe auditors.
  • Wij adviseren bij het inrichten van uw financiële projectmanagement-, administratie- en rapportageprocedures. We bieden tools en trainen uw personeel. Zo helpen wij u bij het uitwerken van uw administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) en bieden tools voor financieel projectbeheer en -controle.
  • Desgewenst zijn we volledig verantwoordelijk voor de uitvoering van het financiële projectbeheer; we voeren de projectadministratie uit en bereiden de interim- en eindrapportages voor en we overleggen namens u met de subsidieverstrekker. Ook zorgen we voor de voorbereiding en coördinatie van verplichte audits.

U bepaalt wat wij doen: we kunnen u alle zorgen uit handen nemen, maar u kunt bovenstaande diensten ook afzonderlijk afnemen. Belangrijk is om te kijken wat het beste bij uw organisatie past. Daarover denken wij graag even met u mee. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze compliance diensten? Neem contact op met een van onze specialisten.

 

 

Meer weten?

 

Wilt u meer weten over onze bezwaar- en beroepdiensten?

Download de folder voor meer informatie. U kunt ook contact opnemen met een van onze specialisten. 

This site is registered on wpml.org as a development site.