Gemeente Rotterdam

Stimuleren van innovatie op verschillende gebieden

Doel project: optimaliseren subsidieadministratie

In 2019 heeft ffiqs intensief samengewerkt met en voor de gemeente Rotterdam. De gemeente Rotterdam zocht een subsidie-expert voor de afdeling ‘uitgaande subsidies’, onderdeel van de afdeling Bestuurs Concern Ondersteuning (BCO).  

De uitdaging

Bewoners en organisaties kunnen online subsidie aanvragen bij gemeente Rotterdam voor activiteiten die bijdragen aan een van de beleidsdoelen van de gemeente. Hiermee stimuleert de gemeente innovaties op allerlei gebieden. De afdeling ‘uitgaande subsidies’ is verantwoordelijk voor de subsidieadministratie van alle uitgaande subsidiedossiers. Zij heeft ffiqs gevraagd mee te denken over het efficiënter inrichten van het administratieproces. 

De oplossing

ffiqs heeft alle processen rondom de subsidieadministratie in kaart gebracht en de gemeente Rotterdam geadviseerd bij het herinrichten van hun systemen.

Het resultaat
ffiqs heeft het proces van de subsidieadministratie van de gemeente Rotterdam geoptimaliseerd door het herinrichten van de adminstratieprocedures. Ook heeft ffiqs nieuwe subsidieregelingen op het gebied van de energietransitie, wijkverbetering en (bouw)logistiek vormgegeven.

gemeente rotterdam png

“Door het herinrichten van de administratie heeft ffiqs niet alleen het subsidieproces geoptimaliseerd, maar ook het werk van onze werknemers eenvoudiger gemaakt.”

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere projecten? Neem snel een kijkje!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.