KMWE

Continuïteit en structurele ondersteuning op het gebied van compliance

Doel project

ffiqs werkt sinds 2017 samen met KMWE, een internationale toeleverancier en partner voor de High Tech Industry en Aerospace. Één dag in de week ondersteunen wij KMWE op het gebied van compliance. Dit zorgt voor meer grip, inzicht en controle op subsidieprojecten die zij hebben lopen.

De uitdaging

Met het oog op het innovatieve karakter van KMWE en de sectoren waarin zij zich bevinden, is KMWE steeds meer actief binnen bijbehorende subsidieprogramma’s. Door het groeien van hun subsidieportefeuille, zochten zij een partij die continuïteit en structurele ondersteuning kon bieden op het gebied van compliance. Hierbij was het doel om processen slimmer in te regelen en daarnaast ook de realisatie te optimaliseren, zodat KMWE meer ‘in control’ is van hun subsidieprojecten.

De oplossing

KMWE heeft gekozen voor een zogenaamde in-house subsidie oplossing. Dit houdt in dat structureel één dag in de week een compliance medewerker van ffiqs op locatie bij KMWE aanwezig is om ondersteuning te bieden op het gebied van subsidie compliance. Hierbij zorgt ffiqs voor continuïteit en controleren wij daarnaast ook structureel of KMWE aan de administratieve vereisten vanuit de diverse subsidieregelingen voldoet. Ook dient ffiqs als een vraagbaak bij subsidie gerelateerde vraagstukken, zodat KMWE met volledige informatie de juiste keuzes kan maken. Tot slot betrekt KMWE ffiqs bij het opstellen en controleren van begrotingen bij subsidieaanvragen, en zorgt ffiqs ervoor dat rapportages op tijd en met goede kwaliteit gerapporteerd worden.

Het resultaat

Sinds ffiqs KMWE ondersteunt heeft KMWE meer zicht en controle op de lopende projecten. Zodra zij het budget van een subsidieproject bereiken, onderneemt ffiqs snel en adequaat actie. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van ffiqs voor continuïteit op het gebied van subsidiekennis.

logo kmwe transparant

“Onze ervaring met ffiqs is goed. Ze zijn behulpzaam, reageren snel op onze vragen en de adviezen die ze ons geven zijn altijd juist. Ze hebben expertise in hun vakgebied. Wij ervaren de samenwerking als zeer prettig en hopen dit zo te houden!”

Over KMWE Group

KMWE biedt totaaloplossingen in engineering en assemblage van hoogwaardige modules  en machinesystemen en de productie van complexe componenten. Alles gebaseerd op precisietechniek en precisiebewerking. Vanaf de oprichting in 1955 is KMWE inmiddels uitgegroeid tot een internationale speler met vestigingen in Nederland en Maleisië en een joint venture in India. KMWE is actief op de markt voor halfgeleiders, aerospace, medische-, analytische-, en industriële toepassingen, waaronder 3D printsystemen.

Sinds 2019 is KMWE gehuisvest in de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven, hét gezicht van de hightech maakindustrie en het thuisfront voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en instituten in de Brainportregio.

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere projecten? Neem snel een kijkje!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.