Libbey

Het meest energie-efficiënte en grootschalige glasproductieproces ter wereld

Doel project: inrichten en uitvoeren van de financiële, adminstratieve en juridische processen

Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek Leerdam (Libbey) is één van Europa’s grootste glasfabrikanten en heeft glasfabrieken in o.a. Nederland en Portugal. Libbey heeft een actief duurzaamheidsbeleid en ze staat bekend om het ontwikkelen en onderhouden van innovatieve technologieën en processen. Libbey heeft subsidie aangevraagd voor het Europese OPTIMELT-project. Het OPTIMELT-project omvat de demonstratie van een innovatief concept voor terugwinning van restwarmte. Met het OPTIMELT-project toont Libbey aan het meest energie-efficiënte en grootschalige glasproductieproces ter wereld in huis te hebben. 

De uitdaging

Na goedkeuring van de Europese LIFE-subsidie aanvraag voor het OPTIMELT-project, zochten Libbey en haar consortiumpartners een partij die ze kon begeleiden bij de uitvoering van dit project. Ook hadden ze ondersteuning en advies nodig bij de administratie van dit project.  

De oplossing

ffiqs ondersteunt Libbey bij de inrichting en uitvoering van de financieel, administratief en legal processen. Zo heeft ffiqs richtlijnen opgesteld, in lijn met de LIFE-subsidieregeling, waar het projectconsortium aan moet voldoen. Daarnaast heeft ffiqs ondersteund en geadviseerd bij twee officiële amendementen en tussentijdse projectrapportages.

Het resultaat

ffiqs heeft een proactieve bijdrage geleverd aan de realisatie van dit duurzaamheidsproject. Libbey heeft met de toepassing van OPTIMELT, het hergebruik van verbrandingsgassen, aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd. Dit heeft geleid tot minder uitstoot van NOx (stikstofoxiden).

libbey png

“ffiqs beschikt over veel ervaring in subsidietrajecten. Hierdoor is zij in alle fases van het project, van applicatie tot afronding, van grote waarde. Door haar pro-actieve en oplossingsgerichte houding heeft ffiqs ons in dit complexe LIFE subsidetraject volledig ontzorgd.”

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere projecten? Neem snel een kijkje!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.