Nexperia

Grootschalige productie van essentiële halfgeleiders, componenten die vereist zijn voor elk elektronisch ontwerp ter wereld.

Doel project: ondersteuning bij meerdere facetten subsidieportefeuille

Nexperia is actief binnen de semiconductors industrie. Vóór de afsplitsing in 2017 was Nexperia onderdeel van NXP Semiconductors (voorheen Philips Semiconductors), waarvan zij de Standard Product business unit waren. De focus van Nexperia ligt op het grootschalig produceren van essentiële halfgeleiders en componenten die vereist zijn voor elk elektronisch ontwerp ter wereld.

De uitdaging

Nexperia heeft een uitgebreide subsidieportefeuille. Zij zochten een partij die hen kon adviseren en helpen bij het beantwoorden van subsidie-gerelateerde vraagstukken. Ook wilden ze hulp bij het projectmatig inrichten van hun subsidieprojecten en de juridische afwikkeling hiervan. Daarnaast wilden ze gebruikmaken van de Integrale kostensystematiek (IKS) en zochten ze een partij die hen hierbij kon ondersteunen.

De oplossing

ffiqs ondersteunt Nexperia bij meerdere facetten van haar subsidieportefeuille. Een deel van deze werkzaamheden bestaat uit het adviseren over en controleren van de projectadministraties. Daarnaast ondersteunt ffiqs Nexperia bij het managen, opstellen en rapporteren van lopende subsidieprojecten, alsmede de afwikkeling van formele juridische processen. Tot slot ondersteunt ffiqs bij het opstellen, updaten en certificeren van de jaarlijkse IKS.

Het resultaat

Diverse projecten zijn nu optimaler ingericht waardoor de output van de processen efficiënter en effectiever verloopt. Een onderdeel van deze aanpassingen was het toevoegen van diverse projectmanagement formats. Hierdoor zijn alle noodzakelijke gegevens inzichtelijk en eenvoudig beschikbaar. Daarnaast zorgen de nieuwe processen ervoor dat er minder onregelmatigheden in de verkregen stukken zitten en dat veelvoorkomende onjuistheden uitgesloten zijn.

nexperia png

“Aan ffiqs hebben we een proactieve en efficiënte partner in het aanvragen, managen en rapporteren van onze subsidieprojecten. Hebben we een vraag, dan hebben de experts van ffiqs aan een half woord genoeg. Wat ook heel fijn is: ze laten ons nooit lang wachten op een antwoord!”

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere projecten? Neem snel een kijkje!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.