Vlot Logistics

Financieel projectmanagement van twee DKTI-projecten.

2 augustus 2022

ffiqs is de compliance partner van Vlot Logistics in twee DKTI-subsidie projecten: VERZET en FUNDA(ce)MENT. Beide projecten hebben als doel innovatieve, bouwlogistieke concepten te ontwikkelen voor zero-emissie voertuigen.

DKTI-project VERZET

Doel van de VERZET partners is om gezamenlijk te komen tot een praktisch te implementeren zero-emissie bouwlogistiek concept voor zware materiaalstromen voor iedere Nederlandse binnenstad. VERZET toont voor een representatieve vloot aan dat een dagelijkse operatie zonder actieradiusbeperking mogelijk is. Daarnaast werken zij aan de ontwikkeling van een innovatieve, volledig elektrisch aangedreven kraanwagen en een zero-emissie stenentrekker.

Het consortium bestaat uit: Vlot Logistics, P van der Velden bedrijfswagens B.V., Emoss Mobile Systems, TNO en Breytner B.V.

DKTI-project FUNDA(ce)MENT

Het FUNDA(ce)MENT project wil aantonen dat de voertuigtechnologie klaar is voor de uitrol naar divers ZE-bouwmateriaal. De projectpartners leveren daarnaast overtuigend bewijs dat het mogelijk is om de binnenstedelijke woningbouwopgave volledig zero-emissie uit te voeren door middel van nieuwe (slimme) bouwlogistieke concepten. Mogelijke oplossingen die zij hiervoor hebben zijn:

  • de inzet van mobiele snellaadinfrastructuur;
  • het integreren van snelladen in de logistieke planning;
  • de inzet van een bouwhub aan de rand van de Rotterdamse milieuzone.

Het consortium bestaat uit: Vlot Logistics, P. van der Velden Lease., Emoss Mobile Systems., TNO, Cementbouw Betonmortel en Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V.

De rol van ffiqs

Om ervoor te zorgen dat beide projecten aan de subsidieverplichtingen voldoen, heeft Vlot Logistics ffiqs ingeschakeld. ffiqs ondersteunt de consortia van beide subsidieprojecten met diverse taken zodat de subsidieadministratie in orde en volledig compliant is. Daarnaast helpt ffiqs de penvoerder, Vlot Logistics, met het opstellen van voortgangsrapportages, het organiseren en voorzitten van consortiummeetings en het opstellen van vaststellings- en wijzigingsverzoeken.

ffiqs adviseert en ondersteunt Vlot Logistics en de projectpartners gedurende de 2-jarige looptijd van de projecten. Hierdoor kunnen zij zich volledig focussen op de innovatie en de samenwerking.

Vlot logistics team
vlot logistics logo

”Als penvoerder van beide projecten ben ik zeer tevreden over de aanpak en begeleiding van de medewerkers van ffiqs. Ze komen de van te voren gemaakte afspraken stipt na en ik word voortdurend geïnformeerd over het verloop. Vooral rondom wijzigingsverzoeken blijkt de meerwaarde van de expertise van ffiqs.”

– Rokus Vlot, Vlot Logistics.

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere projecten? Neem snel een kijkje!

This site is registered on wpml.org as a development site.