Vlot Logistics

Financieel projectmanagement van twee DKTI-projecten

ffiqs is de compliance partner van Vlot Logistics in twee DKTI-subsidieprojecten: VERZET en FUNDA(ce)MENT. Beide projecten hebben als doel innovatieve bouwlogistieke concepten te ontwikkelen voor zero-emissie voertuigen.

DKTI-project VERZET

Doel van de consortiumpartners van VERZET is om gezamenlijk te komen tot een praktisch te implementeren zero-emissie bouwlogistiek concept voor zware materiaalstromen, geschikt voor elke Nederlandse binnenstad. VERZET toont voor een representatieve vloot aan dat een dagelijkse operatie zonder actieradiusbeperking mogelijk is. Daarbij wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een innovatieve, volledig elektrisch aangedreven kraanwagen en een zero-emissie stenentrekker.

Het projectconsortium bestaat uit: Vlot Logistics, P van der Velden bedrijfswagens B.V., Emoss Mobile Systems, TNO en Breytner B.V. Gezamenlijk bewijzen zij met het VERZET-project dat, dankzij de juiste mix van slimme voertuig- en snellaadtechnologie, uitstootvrije bouwlogistiek op korte termijn realiteit kan worden. De praktijkdemonstratie van het project vindt plaats in Rotterdam, waar 30% van het zakelijke verkeer voor rekening komt van de bouw.

De resultaten van VERZET zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een duurzaam mobiliteitsbeleid door zowel lokale, regionale als landelijke overheden.

DKTI-project FUNDA(ce)MENT

Het FUNDA(ce)MENT-project, dat deels voortbouwt op VERZET, wil aantonen dat de voertuigtechnologie klaar is voor de uitrol naar divers zero-emissie bouwmaterieel. De consortiumpartners leveren daarnaast overtuigend bewijs dat het mogelijk is om de binnenstedelijke woningbouwopgave volledig uitstootvrij uit te voeren door middel van nieuwe (slimme) bouwlogistieke concepten. Mogelijke oplossingen die zij hiervoor hebben, zijn:

  • de inzet van mobiele snellaadinfrastructuur;
  • het integreren van snelladen in de logistieke planning;
  • de inzet van een bouwhub aan de rand van de plaatselijke milieuzone.

Het projectconsortium bestaat uit: Vlot Logistics, P. van der Velden Lease, Emoss Mobile Systems, TNO, Cementbouw Betonmortel en Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. Ook bij dit project zal de praktijkdemonstratie plaatvinden in Rotterdam, tussen de bouwhub aan de rand van de milieuzone, een betoncentrale, een verhuurlocatie van voertuigen en een bouwplaats in de binnenstad.

Het FUNDA(ce)MENT-project zal resulteren in verschillende full-scale prototypes van zero-emissie bouwlogistieke voertuigen, zoals een truck met haakarmsysteem of een self-supporting kieptrailer, en in investeringen in zowel uitstootvrij bouwmaterieel als mobiele snellaadinfrastructuur.

De rol van ffiqs

VERZET en FUNDA(ce)MENT ontvingen allebei de subsidie DKTI-transport (Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport). De aanvraagtrajecten werden succesvol begeleid door EGEN, net als ffiqs onderdeel van PNO Group.

Om ervoor te zorgen dat beide projecten aan de subsidieverplichtingen voldoen, heeft penvoerder Vlot Logistics de experts van ffiqs ingeschakeld. ffiqs ondersteunt de consortia van beide projecten met diverse taken zodat de subsidieadministratie in orde en volledig compliant is. Daarnaast helpt ffiqs Vlot Logistics met het opstellen van voortgangsrapportages, het organiseren en voorzitten van consortiummeetings en het opstellen van vaststellings- en wijzigingsverzoeken.

ffiqs adviseert en ondersteunt Vlot Logistics en de projectpartners gedurende de tweejarige looptijd van de projecten. Hierdoor kunnen zij zich volledig richten op de innovaties en de samenwerking.

Vlot logistics team
vlot logistics logo

“Als penvoerder van beide projecten ben ik zeer tevreden over de manier waarop de experts van ffiqs het project aanpakken en begeleiden. Zij komen de van te voren gemaakte afspraken stipt na en ik word voortdurend geïnformeerd over het verloop. Vooral rondom wijzigingsverzoeken blijkt de meerwaarde van de expertise van ffiqs.”

– Rokus Vlot, Vlot Logistics

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere projecten? Neem snel een kijkje!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.