Duo interview: Lisa Markerink en Marc van de Ven

Lisa Markerink en Marc van de Ven zijn allebei compliance consultant bij ffiqsZe werken al een tijdje samen, maar hebben elkaar niet vaak gezien doordat ze veel vanuit huis hebben gewerkt de afgelopen maanden. Om elkaar beter te leren kennen zijn ze samen een kop koffie gaan drinkenZe hebben gesproken over hun grootste successende ideale klant, en wat zij zo leuk vinden aan het werken bij ffiqs

Marc: 

Hoi Lisa. Leuk dat we samen een kop koffie gaan doen. Zoals je weet, werk ik net als jij als compliance consultant. Het grootste deel van mijn werk verricht ik voor zusterbedrijf EGEN. Waar ben jij nu zoal mee bezig? 

Lisa: 

“Hoi Mark. Zeker leuk om in deze relaxte setting even bij te praten! Ik werk op dit moment aan een opdracht voor een grote IT-klant van ffiqs. Een ontzettend leuk project om samen met mijn collega’s aan te werken.”

Marc: 

“Zo, dat klinkt interessant. Hoe zag jouw onboarding er eigenlijk uit toen je startte bij ffiqs?

Lisa: 

“Vanwege de rol die ik vervul bij een grote klant, was mijn onboarding erg specifiek. Zo heb ik de klant erg goed moeten leren kennen en ontwikkelingen intern gevolgd. Daarnaast was het belangrijk om de regelingen die we voor de klant toepassen gedetailleerd te begrijpen en te weten wat dit voor de klant betekent. Wat heb jij eigenlijk gestudeerd?”

Marc: 

Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd, een generalistische opleiding. Ik heb een breed interesseveld en daarom sprak mij deze opleiding aan. Het gaf mij de kans om mijzelf zowel op financieel, juridisch en op organisatiekundig niveau te ontwikkelen.” 

Lisa: “Wat ik leuk vind is om ervoor te zorgen dat klanten het maximale uit een innovatieregeling halen

Lisa: 

Dat kan ik begrijpen. Waar ben jij het meest trots op?” 

Marc: 

“Als ik kijk op werkgebied, is dat het bereiken van mijn promotie van Junior Consultant naar Consultant. Maar ik wil mijzelf eerst nog verder ontwikkelen om uiteindelijk de stap naar Senior te maken. Ook wil ik specifieke kennis opbouwen binnen bepaalde regelingen waarin je als expert kunt fungeren. Wat mij ook leuk lijkt, is om dit uiteindelijk over te dragen op nieuwe medewerkers. Weet je waar ik heel nieuwsgierig naar ben? Wat jouw grootste succes tot nu toe is.” 

Lisa: 

Oeh, lastige vraag hoor! Mijn grootste succes tot nu toe is dat ik van een functie, waarbij ik veel regelingen een beetje moet weten, naar een functie ben gegaan waar ik ervoor zorg dat een klant het maximale uit een innovatieregeling haalt. Hiermee bedoel ik dat de klant niet alleen de regeling optimaal benut, maar dat ook de kwaliteit van de uitvoering maximaal is, waardoor die geen onzekerheid meer ervaart.

Marc: 

“Leuk! Nu ben ik ook benieuwd naar wat je het leukste vindt aan werken bij ffiqs.”

Marc: “Voor mij is een project pas echt geslaagd als ik deze van het begin tot eind succesvol heb begeleid.”

Lisa: 

“De mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en de energie de je uit de samenwerking met je team kunt halen. Als team werken wij namelijk veel samen en zijn wij betrokken bij elkaars ontwikkelingen. Binnen ffiqs krijg je ook de mogelijkheid om je verder te verdiepen in de regelingen en hoe dit bij een klant kan worden vorm gegeven. Die specialisatie vind ik erg interessant en uitdagend. En jij? Wat vind jij het leukst?” 

Marc: 

“De diversiteit in klanten en werkzaamheden. Iedere dag is anders. Daarnaast werken we veel in teams of in afwisselende duo’s. Erg leuk om hier onderdeel van te zijn.” 

Lisa: 

Dat is goed om te horen. Wanneer is voor jou een project of opdracht geslaagd? 

Marc: 

“Voor mij is een project pas echt geslaagd als ik deze van het begin tot eind succesvol heb begeleid. Dit start al bij de aanvraag. Vanuit ffiqs zijn we vaak betrokken bij het opstellen van de begrotingen. Nadat we de beschikking met de klant hebben gevierd (met taart! 😊) begint het grootste gedeelte van het compliancewerk pas. Door het financieel projectmanagement te waarborgen zodat je aan alle subsidie eisen voldoet, benut je de volledige subsidie. Dit geeft mij veel energie!”.

Marc: 

“Over klanten gesproken, hoe ziet een ideale klant er voor jou uit?”

Lisa: 

“Een klant met een agile werkomgeving, dus waarbij ik constant word uitgedaagd om de uitvoering van de projectadministratie goed te laten verlopen. Ook vind ik het erg leuk om een gesprek met de klant aan te gaan en te praten over innovatieve ontwikkelingen die interessant zijn voor de regelingen die we toepassen of potentieel kunnen toepassen.”

Marc: 

“Dat is mooi! Bedankt voor je vragen en de heerlijke kop koffie. Ik ben een stuk meer over je te weten gekomen!

Lisa: 

“Bedankt voor het leuke gesprek en ik zie je snel weer op kantoor!” 

homeira hakimi

Ook werken bij ffiqs?

Word je enthousiast bij het lezen van dit interview, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega! Bekijk onze openstaande vacatures of neem contact met ons op als je vragen hebt.  

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.