Jasmijn: ”Voor mij is een project geslaagd bij volledige naleving van regels en het behalen van klantdoelen”

Jasmijn Scale werkt sinds twee jaar als Compliance Consultant bij ffiqs. In deze rol adviseert ze klanten over de optimale uitnutting van een subsidieproject. Ook is zij de persoon die zorgt dat haar klanten voldoen aan alle wetten en regelgevingen die van toepassing zijn op de subsidie. Dit doet ze met name voor Europese subsidies. Daarnaast zit Jasmijn niet stil: momenteel doorloopt ze een traject waarin ffiqs haar opleidt tot Senior Consultant. Wij vroegen Jasmijn hoe ze het vindt om bij ffiqs te werken, naar haar grootste succes en haar doelen.

Hoe ben je bij ffiqs terechtgekomen?

”Hiervoor werkte ik bij de Technische Universiteit in Eindhoven als projectcontroller en teamlead, een vergelijkbare functie als mijn huidige rol. Op een gegeven moment wilde ik me meer verdiepen in subsidies en ben ik bij ffiqs terechtgekomen. Inmiddels werk ik hier al twee jaar.”

Wat heb je gestudeerd?

”Ik heb de studie Financial Services Management gevolgd, een studie die zich specifiek richt op banken en verzekeringen. Tijdens mijn studie en daarna heb ik ook altijd (bij)banen gehad in deze sectoren. Door het financiële en adviserende aspect past deze opleiding ook goed bij mijn huidige functie.”

Wat is tot nu toe je grootste succes of waar ben je het meest trots op bij ffiqs?

”Ik ben het meest trots op het feit dat ik, ondanks dat ik bij ffiqs gestart ben in de coronaperiode, mijn draai heb kunnen vinden en dat ik snel zelfstandig met klanten in gesprek kan gaan.”

Wat zou je graag willen bereiken binnen ffiqs?

”Uiteindelijk wil ik enkel als senior consultant actief zijn bij mijn opdrachten, zodat ik collega’s binnen een opdracht kan begeleiden, het klantcontact kan onderhouden en nog meer betrokken ben bij gave projecten.”

Wanneer is een project voor jou echt geslaagd?

”Een project is voor mij echt geslaagd wanneer het volledig voldaan heeft aan alle regels en de klant ook zijn inhoudelijke doelen heeft behaald. Vaak is er aan het einde van een project een accountantscontrole. Het is dan natuurlijk mooi als er uit die controle geen bevindingen komen. Zo laten we echt zien dat we een toegevoegde waarde hebben geleverd.”

Jasmijn: “Het leukste vind ik de dynamiek en het samenwerken met de collega’s, de diversiteit aan klanten en de verschillende subsidieregelingen.

Wat vind je dan het leukste aan het werken bij ffiqs?

”Het leukste vind ik de dynamiek en het samenwerken met de collega’s, de diversiteit aan klanten en de verschillende subsidieregelingen. Meestal duurt een project tussen de 3 en 4 jaar. Doordat we zoveel klanten en projecten tegelijkertijd hebben lopen, is het werk heel afwisselend.”

Wanneer heb je voor het laatst echt je handen uit je mouwen moeten steken? En waarmee?

”Een klant heeft ffiqs ingehuurd om de projectadministratie op orde te brengen en met onze expertise verschillende vragen van een subsidieverstrekker op te pakken zonder dat wij hier in het verleden bij betrokken zijn geweest. Ik heb samen met een collega de vragen van de subsidieverstrekker goed kunnen beantwoorden door alle beschikbare informatie door te nemen, aanvullende informatie op te vragen bij de klant en een kleine correctie doorgevoerd. Op deze manier konden de kosten volledig meegenomen worden en heeft er een minimale correctie plaatsgevonden. Als de klant ffiqs niet had ingehuurd was het volledige bedrag, waar vragen over gesteld waren, afgekeurd.”

Jullie werken samen van Groningen tot Maastricht. Wat doen jullie eraan om als team goed te functioneren?

”We proberen één keer per maand met het hele team samen te komen. We maken er dan altijd iets leuks van, bijvoorbeeld met een gezamenlijke lunch. Daarnaast organiseren we jaarlijks een teamuitje en is er per kantoor een personeelsvereniging die activiteiten organiseert waar je naartoe kunt met het clubje van dat kantoor. Ook zie ik een aantal collega’s buiten kantoor. Ik vind dat we een hecht team zijn!”

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen binnen ffiqs?

”We houden kennissessies en hebben per subsidieregeling een ‘champion’. Een champion is iemand die het meeste van de regeling afweet en die ervoor zorgt dat de kennis wordt gedeeld binnen het team. Ik ben bijvoorbeeld champion van de subsidieregelingen LIFE en de WBSO. Daarnaast wordt er ook in je geïnvesteerd. Zo gaat er binnenkort een collega naar Portugal om een driedaagse cursus te volgen over Horizon Europe. De kennis die hij daar opdoet, deelt hij vervolgens weer met het team.

Verder is het natuurlijk ook een beetje eigen investering. Het is belangrijk dat wanneer je aan een project werkt, je er ook voor zorgt dat je kennis up-to-date is over zowel de subsidieregeling als het bedrijf.”

Jasmijn: ”Het is belangrijk dat wanneer je aan een project werkt, je er ook voor zorgt dat je kennis up-to-date is over zowel de subsidieregeling als het bedrijf.”

homeira hakimi

Ook werken bij ffiqs?

Word je enthousiast bij het lezen van dit interview, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega! Bekijk onze openstaande vacatures of neem contact met ons op als je vragen hebt.  

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.