Martijn van ffiqs: “In Control zijn, klanten bedienen en groeien in mijn rol bij ffiqs is waar ik naar streef”

Binnen ffiqs neemt Martijn de Haan, compliance consultant, het voortouw als een veelzijdige professional die zijn passie voor cijfers en streven naar perfectie combineert. Wij spraken Martijn over zijn functie bij ffiqs en vroegen hem wat hem drijft in zijn rol binnen onze organisatie.

Liefde voor cijfers

Zijn reis begon met een duidelijke visie: hij wilde zijn liefde voor cijfers benutten in een rol die zowel uitdagend als veelzijdig was. Met trots vervult hij nu de rol van compliance consultant, waarbij hij zijn consultancyvaardigheden inzet om meerdere klanten te bedienen. “Het gaat erom dat ik in staat ben om verschillende klanten bij te staan, ongeacht de sector waarin ze opereren,” deelt hij enthousiast.

Nieuwe uitdaging bij ffiqs

Na een succesvolle periode bij Grant Assurance (voormalig label van PNO Group, gericht op subsidie audits) maakte hij in het voorjaar van dit jaar de overstap naar ffiqs. Zijn werkervaring en een academische achtergrond in HBO Bedrijfseconomie en een Master in Finance van de Tilburg Universiteit hebben hem uitgerust met een breed scala aan vaardigheden. “Ik hou ervan met cijfers te werken. Een brede studie stelde me in staat om veel kanten op te gaan, en mijn Master in Finance sloot perfect aan op mijn interesses destijds,” legt hij uit.

In zijn element

Een hoogtepunt in zijn carrière tot nu toe is zijn soepele aanpassing bij Grant Assurance en zijn groei bij ffiqs. “Bij Grant Assurance verliep mijn instroom vrij vlot. Nu bij ffiqs bieden ze me ook de kans om in het diepe te duiken en ik merk dat ik me daar goed bij voel. Ik heb mijn plek gevonden,” benadrukt hij met een glimlach.

Diversiteit aan werkzaamheden

Zijn toekomst binnen ffiqs is gericht op het uitbreiden van zijn klantenbestand en het vergaren van subsidie-kennis, om volledig in controle te zijn bij zijn werkzaamheden. Zijn expertise in Interreg-subsidies en zijn rol als First Level Controller hebben hem uitgeroepen tot ‘Interreg champion’, de deskundige op dit gebied. Hij waardeert de diversiteit van zijn werk enorm en streeft ernaar om een breed scala aan klanten te bedienen. “Elke dag is anders. Je gaat naar klanten, hebt flexibele werktijden en komt in contact met klanten die gepassioneerd over hun werk praten.”

‘In control’ zijn

Martijn gelooft dat hij succes kan bereiken wanneer hij voelt dat hij in controle is, in staat is om klanten te bedienen en de interne administratie op orde te houden. Sparren met collega’s en zichzelf uitdagen vormen de basis voor zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. “Bij Grant Assurance werd ik ook in het diepe gegooid, en ik merk dat ik er enorm van leer. Het gaat erom gewoon te doen en te ontdekken wat je uitdagend vindt. Dat is waar ik het meest van leer,” legt hij uit.

Handen uit de mouwen

Als een team dat zich uitstrekt van Groningen tot Maastricht, waardeert hij het belang van effectieve samenwerking. Regelmatige vergaderingen, virtuele bijeenkomsten en teamdagen versterken de verbinding. Ook is zijn bijdrage aan het ffiqs-team duidelijk. “Ik ben altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken, vooral in uitdagende tijden zoals het afronden van negen Interreg-controles in één maand.”

Buiten zijn werk koestert hij de tijd met zijn twee kinderen, met wie hij zijn weekenden graag doorbrengt. Zijn favoriete manieren om te ontspannen zijn koken (vooral vanaf de barbecue) en sporten. 

Met zijn drive en vastberadenheid om uitdagingen aan te gaan, is Martijn een waardevol lid van het ffiqs-team, dat streeft naar continue groei en excellente dienstverlening!

Martijn: “Ik heb mijn plek gevonden.”

homeira hakimi

Ook werken bij ffiqs?

Enthousiast geworden na het lezen van dit interview met Yani? Kom werken bij ffiqs! Dit is dé plek waar je impact kunt maken; voor onze klanten én je carrière. Een plek waar jij adviseert, controleert en rapporteert. Kortom, waar baanbrekende innovatieprojecten door jouw finance- en projectmanagementvaardigheden écht tot stand komen. Bekijk snel onze vacatures of neem contact met ons op.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.