WBSO-realisatiecheck

Verplichte mededeling van uw WBSO-administratie

Heeft u het afgelopen jaar WBSO-subsidie ontvangen? Dan bent u verplicht om het jaar daaropvolgend de gerealiseerde uren en eventuele gemaakte kosten en uitgaven te melden bij RVO. Wanneer u deze verplichte realisatiemelding onjuist of niet op tijd indient, kan dit leiden tot een correctie of zelfs een boete. Maar wees gerust! Met de realisatiecheck van ffiqs toetsen wij uw WBSO-administratie zodat deze melding kloppend en juist is. Zo optimaliseren wij uw fiscale voordeel.

ffiqs huisstijl squares

Voorkom fouten in uw realisatiemelding

Een juiste WBSO-administratie is van groot belang. In veel gevallen gaat de realisatiemelding goed, maar wanneer u een fout in de administratie maakt, is de kans groot dat u ook een foutieve realisatiemelding doet. Denk hierbij aan het indienen van niet-WBSO-uren. Of het melden van een uitgave die niet is toegekend door de RVO. Bij een controle vanuit RVO kunnen deze fouten tot vervelende situaties leiden. Een complete en overzichtelijke WBSO-projectadministratie is de basis voor een tijdige en juiste realisatiemelding. ffiqs heeft hiervoor dé oplossing: de realisatiecheck.

subsidieaudit-en-accountantsverklaring image

Wat is een realisatiecheck?

Een realisatiecheck is een integrale controle op uw WBSO-realisatie en de bijbehorende WBSO-administratie. Met een dergelijke controle checken wij of uw WBSO-realisatie volledig en juist is. Kwalificeren de opgenomen kosten en uitgaven en zijn deze op de juiste manier geadministreerd? Staan de medewerkers op de loonlijst van de aanvragende entiteit? Allemaal zaken die belangrijk zijn voor een juiste mededeling. Daarnaast optimaliseren wij uw WBSO opbrengst door uren en kosten/uitgaven over projecten en tijdvakken te verschuiven binnen de ruimte die de regeling daarvoor biedt. Voor deze optimalisatie beschikken wij over een gespecialiseerde WBSO-tool.

De standaard en uitgebreide realisatiecheck van ffiqs

Bij een integrale controle door onze specialisten verminderen we het risico op een onjuiste WBSO-realisatiemelding en onderliggende administratie. Bij deze controle kijken we ook naar een verdere optimalisatie van uw WBSO-administratie. Binnen ffiqs kennen we twee varianten:

Standaard realisatiecheck
Kiest uw organisatie voor de standaard realisatiecheck, dan toetsen wij uw WBSO-administratie aan de vereisten van de regeling. Komen de verantwoorde uren in aanmerking voor de regeling? Zijn bepaalde verantwoorde werkzaamheden niet uitgesloten? Zijn de verantwoorde kosten en uitgaven aangevraagd en beschikt en zijn deze juist geadministreerd? Na afloop van de realisatiecheck ontvangt u een verslag met de bevindingen en aanbevelingen. Met onze aanbevelingen, kunt u op een toegankelijke manier direct verbeteringen binnen uw WBSO-administratie doorvoeren. En na de realisatiecheck kunnen wij ook voor u de verplichte mededeling bij RVO indienen.

Uitgebreide realisatiecheck
Wilt u uw WBSO-voordeel zo veel mogelijk maximaliseren en de risico’s minimaliseren? Kies dan voor onze uitgebreide realisatiecheck. Waar bij een standaard realisatiecheck de aangeleverde administratie de basis is, kijken we bij een uitgebreide check grondig naar de onderliggende processen en de opzet van de WBSO. Voormalig RVO WBSO-specialisten, met ruime ervaring in het uitvoeren en begeleiden van WBSO-controles vanuit de overheid, begeleiden en voeren deze uitgebreide realisatiecheck uit. Tijdens deze uitgebreide check doorlopen zij het gehele WBSO-proces en brengen zij risico’s en kansen in kaart. Na de uitgebreide realisatiecheck ontvangt u een rapport met daarin de bevindingen, de geconstateerde risico’s en aanbevelingen. Uiteraard kunnen wij ook de verplichte mededeling bij RVO voor u verzorgen.

In onderstaande tabel vindt u de werkzaamheden die ffiqs bij een standaard en uitgebreide realisatiecheck uitvoert.

ffiqs verzorgt

Integrale controle op uw WBSO-realisatie
Controle op uw WBSO-administratie
Rapport met bevindingen en aanbevelingen
Uw verplichte mededeling aan RVO,
Optimalisatie WBSO-opbrengst door schuiven uren/kosten en uitgaven
Uitgebreide en tot in detail uitgevoerde controle op het WBSO-proces en onderliggende administratie (tijd, inhoudelijk en financieel)
Standaard realisatiecheck
Uitgebreide realisatiecheck

Meer informatie over de ffiqs realisatiecheck

Iedere organisatie is uniek en daarom is maatwerk een vereiste. Graag komen wij met u in contact om te checken welke controle het beste bij uw organisatie en wensen aansluit.

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat uw WBSO-administratie en -realisatie door één van onze specialisten toetsen. Neem vrijblijvend contact op met ons op voor de mogelijkheden.

U kunt ons bereiken via 088-8381381 of via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag verder!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.