Subsidieadministratie en rapportage

Van advies naar uitvoering tot succesvolle subsidieverantwoording

Een positieve subsidiebeschikking? Dat is mooi, maar welke uitdagingen staan u te wachten?

Als u subsidie ontvangt, moet u aan een aantal financiële, administratieve en rapportage-eisen voldoen. Wilt u zeker weten dat u hierbij niets over het hoofd ziet? ffiqs helpt u met het informeren over of het toetsen, inrichten en uitvoeren van uw subsidie administratie en -rapportages.

ffiqs huisstijl squares

Onze werkwijze

ffiqs ondersteunt organisaties met de volgende 4 service levels:

Z

Informeren

ffiqs informeert u over de financiële, administratieve en rapportage-eisen tijdens de realisatie van uw subsidieproject. Op basis van deze informatie bent u in staat om uw interne projectorganisatie en procedures in te richten.

Z

Toetsen

Wij toetsen uw subsidie administratie, -processen en -rapportages, zodat u zeker weet dat deze voldoen aan alle verplichtingen rondom uw administratie. Ook kijken wij mee met de voorbereiding van audits en controleren we of deze voldoende aansluiten bij de richtlijnen van de subsidieverstrekker.

Z

Inrichten

Wij adviseren bij het inrichten van uw financiële projectmanagement-, administratie- en rapportageprocedures. We bieden tools aan en trainen uw personeel. Zo helpen wij u bij het uitwerken van uw administratieve organisatie en interne controle (AO/IC). Ook bieden wij tools aan voor financieel projectbeheer en -controle.

Z

Uitvoeren

Wanneer u dat wilt, zijn we volledig verantwoordelijk voor de uitvoering van het financiële projectbeheer. We voeren de projectadministratie, bereiden de interim- en eindrapportages voor en we overleggen namens u met de subsidieverstrekker. Ook zorgen we voor de voorbereiding, coördinatie, maar indien gewenst ook de uitvoering van verplichte audits.

De keuze is aan u: we kunnen al uw zorgen uit handen nemen, maar u kunt bovenstaande diensten ook afzonderlijk afnemen. Samen kijken we wat het beste bij uw organisatie past. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Subsidieverplichtingen horen erbij

U krijgt de subsidie alleen uitbetaald wanneer u deze financieel en inhoudelijk weet te onderbouwen. Houdt u zich niet aan de voorgeschreven formats en gestelde deadlines, dan kan dit tot lagere subsidie uitbetalingen of zelfs boetes leiden. Genoeg redenen dus om de regels rondom de subsidie administratie serieus te nemen.

Alle subsidies, vooral Europese regelingen, omvatten uitgebreide financiële en administratieve verplichtingen. Organisaties vinden het vaak lastig te bepalen aan welke verplichtingen zij moeten voldoen. Daarbij kan het uitvoeren van deze verplichtingen extra druk opleggen. ffiqs neemt deze zorg uit handen en zorgt dat het gehele traject, van begin tot eind, op rolletjes loopt.

Laatste nieuws

Meer weten over subsidieadministratie en -rapportage?

Wilt u meer weten over onze compliance diensten? Neem contact op met één van onze specialisten via onderstaand contactformulier.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.