Mitchell: “Bij ffiqs kan ik mijn creativiteit en visie inzetten, met een sterke focus op het behalen van resultaten.”

Mitchell Barlage is consultant bij ffiqs en houdt zich bezig met financieel projectmanagement en allerlei subsidie gerelateerde zaken. Terwijl de aanvraag zich meer aan de voorkant van het proces bevindt, begeeft Mitchell zich meer aan de achterkant van dit proces. Wij spraken over zijn rol, zijn grootste successen en over wat hij nog wil bereiken bij ffiqs.

Hoe ben je bij ffiqs terechtgekomen?

“Ik werk inmiddels 5 jaar bij ffiqs. Na mijn vorige baan wist ik niet heel goed wat ik wilde. Wat ik wel wist, is dat je als consultant bij heel veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken kan nemen. En juist dat dynamische aspect van consultancy vind ik leuk. Je doet het samen met de klant, dat gezamenlijke doel trekt me aan.” 

Wat is tot nu toe je grootste succes of waar ben je het meest trots op bij ffiqs?

“Ik ken meerdere successen, maar een die eruit springt is toen ik als junior consultant werd ik geconfronteerd met een uitdagende situatie. Ik kreeg de kans om een rol over te nemen van een senior collega bij een klant die zeer gehecht was aan die collega. Deze klant had in het verleden al vaak veranderingen meegemaakt en was aanvankelijk terughoudend over de wisseling van de wacht. Tijdens onze eerste ontmoeting met de klant, heb ik mijn beste beentje voorgezet. Ik hield me aan de instructies van de klant, maar ging verder door alternatieve voorstellen te presenteren waarvan ik geloofde dat die beter zouden werken. Dit vergde enige moed en een vleugje bravoure, maar ik wilde laten zien dat ik meer te bieden had dan alleen het opvolgen van aanwijzingen. Na deze ontmoeting nam de klant contact met me op en deelde hij zijn verrassing en tevredenheid over mijn aanpak. Het vertrouwen dat hij in mij stelde, heeft geleid tot een langdurige samenwerking. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds een klant van mij.

Een ander groot succes is dat een collega en ik enkele jaren geleden de kans kregen om een idee tot leven te brengen binnen PNO Group, het moederbedrijf van ffiqs. We merkten dat er onbenutte kansen in de markt lagen en besloten Grant Assurance, een accountantstak, op te richten. Dit was tweeënhalf jaar lang een groot succes. Wat ik waardeer aan PNO Group, is dat ze je de kans geeft om je ideeën uit te voeren als je bereid bent ervoor te gaan en weet wat je nodig hebt om te slagen.”

Wat zou je graag willen bereiken binnen ffiqs?

Na het stoppen van Grant Assurance richt ik me in mijn nieuwe rol bij ffiqs op business development, vergelijkbaar met wat ik eerder heb gedaan. Hierin fungeer ik als strategisch gesprekspartner voor zowel interne als externe stakeholders. Dit stelt me in staat om mijn creativiteit en visie in te zetten, met een sterke focus op het behalen van resultaten. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat deze rol optimaal aansluit bij de behoeften van de organisatie. Concreet betekent dit dat ik ervoor zorg dat het projectportefeuille aansluit bij de behoeften en ambities van mijn collega’s, waardoor ik als een soort spin in het web op strategische en autonome wijze kan opereren.” 

Wanneer is een project voor jou echt geslaagd?

“Het succes van een project hangt af van de klanttevredenheid, wat zowel positieve als negatieve aspecten heeft. Klanten hanteren soms uiteenlopende definities van tevredenheid. Voor mij betekent succes dat we samen met de klant het beoogde resultaat behalen of zelfs overtreffen, waarbij we beiden blij zijn met het eindresultaat. Dit kan variëren van een succesvolle afronding van het project tot het verkrijgen van volledige subsidies en het behalen van belangrijke mijlpalen die zonder onze ondersteuning niet zouden zijn gerealiseerd.” 

Mitchell: “Juist dat dynamische aspect van consultancy vind ik leuk.

Wat vind je dan het leukste aan het werken bij ffiqs?

“De dynamiek. Hoewel het van buitenaf misschien wat stoffig lijkt vanwege de betrokkenheid bij regelgeving, doet dat geen recht aan de diversiteit ervan. Aan de ene kant fungeer ik als financieel projectmanager voor bedrijven, waarbij ik de cruciale schakel ben tussen wetenschappers, IT-professionals, engineers, uitvoerende teams en het management. De uitdaging zit in het coördineren van gesprekken, zorgen dat alle stukjes op hun plaats vallen en dat processen soepel verlopen. Geen enkele dag is hetzelfde. Bovendien zijn onze klanten voortdurend bezig met innovatieve oplossingen waar ze vol enthousiasme aan werken, en dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Het geeft me de kans om een waardevolle rol te spelen in deze boeiende wereld van verandering en vooruitgang.” 

Wanneer heb je voor het laatst echt je handen uit je mouwen moeten steken? En waarmee?

“Mijn dubbelrol was tweeledig. Enerzijds kreeg ik de kans en de ruimte om Grants Assurance op te zetten. Anderzijds, betekende dit niet dat ik mijn bestaande taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot compliance gerelateerde vraagstukken kon laten varen. We hadden te maken met een uitdagende arbeidsmarkt, waar het aantrekken van nieuwe medewerkers niet eenvoudig was. Dit resulteerde soms in een verhoogde vraag naar mijn betrokkenheid om de benodigde taken te vervullen. Ik werd min of meer de natuurlijke opvolger van mijn voorganger als eindverantwoordelijke binnen het team. Het gaf me daarnaast de mogelijkheid om mijn creativiteit en ondernemersgeest in te zetten binnen Grants Assurance. Ondernemen zit in mijn bloed. Hoewel het veel energie kostte, leverde het ook veel energie op. 

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen binnen ffiqs?

“Binnen ffiqs stellen we een jaarplan op waarin je doelen zet waaraan je wilt werken. Ik vind het belangrijk om open te staan voor feedback van collega’s. Ik vraag dus regelmatig terugkoppeling aan de meer ervaren collegas om me heen. Ook ga ik zelf actief op zoek naar interne of externe trainingen en maak ik gebruik van een coach.” 

Mitchell: ”Voor mij betekent succes dat we samen met de klant het beoogde resultaat behalen of zelfs overtreffen.”

homeira hakimi

Ook werken bij ffiqs?

Word je enthousiast bij het lezen van dit interview, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega! Bekijk onze openstaande vacatures of neem contact met ons op als je vragen hebt.  

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.