Subsidie en samenwerken

Welke afspraken maak ik met mijn partners?

Bij samenwerken binnen een subsidie horen goede afspraken

Wanneer u binnen subsidieprojecten samenwerkt met meerdere partijen, dan zitten hier ongemerkt veel juridische haken en ogen aan. Onze ervaren specialisten weten hoeveel hobbels een samenwerkingsproject vanaf de start moet nemen. Zij doen er alles aan om die hobbels vóór te zijn, en u te voorzien van raad en ondersteuning. Denk aan het vastleggen van intellectueel eigendom (IP), het opstellen van een Non Disclosure Agreement (NDA) of samenwerkingsovereenkomst of het adviseren over een Horizon 2020 of Horizon Europe Grant Agreement.

ffiqs huisstijl squares

Samenwerken loont

Vooral bij Europese subsidies is samenwerken een verplichting. Dat leidt in de praktijk vaak tot geweldige resultaten die je als individueel bedrijf minder snel zou behalen. Maar zo’n samenwerking vereist ook duidelijke afspraken. Bijvoorbeeld over hoe het project wordt uitgevoerd. En hoe om te gaan met de bestaande en ingebrachte kennis. Wat is of blijft uw eigendom, zeker als het gaat om de projectresultaten? Belangrijke vragen, waarbij u al tijdens de voorbereiding van het subsidieproject stil moet staan. Maar ook tijdens de uitvoering van een project doen zich soms situaties voor met de vraag of de projectsamenwerking nog wel aan de eisen voldoet. Denk daarbij aan fusies, overnames of een wijziging in de juridische structuur.

subsidie en samenwerken ondersteuning

Hoe kunnen wij u ondersteunen?

ffiqs kent als geen ander de obstakels die u in een samenwerkingsproject kunt tegenkomen. Wij doen er alles aan om u van begin tot eind te ondersteunen en het project samen tot een succesvol eind te brengen.

Wij bieden de volgende diensten aan:

Z

opstellen van samenwerkings overeenkomsten, een Project Consortium Agreement, intentieverklaringen, geheimhoudings overeenkomsten, enzovoort;

Z

adviseren over Horizon 2020, Horizon Europe of andere EU Grant Agreements;

Z

namens u onderhandelen over concepten en de uiteindelijke overeenkomsten opstellen;

Z

aanbieden van trainingen en workshops.

Wij streven ernaar om geschillen te voorkomen en dat u en uw projectpartners zich kunnen focussen op uw kerntaken. Zo vergroten we de kans op een succesvolle samenwerking!

Laatste nieuws

Meer weten over subsidies en samenwerken?

Wilt u meer weten over onze compliance diensten? Neem contact op met één van onze specialisten via onderstaand contactformulier.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.