Wanneer heeft u een accountantsverklaring nodig voor uw NOW-subsidie?

Gepubliceerd op: 30 september 2020 /n Laatst bijgewerkt op: 1 februari 2022

Heeft u een NOW-subsidie van boven de €100.000 ontvangen? Dan heeft u een accountantsverklaring nodig om het omzetverlies en de loonsom vast te stellen. Wat zijn de eisen van deze NOW-vaststelling? En wat houdt deze verklaring precies in? In dit artikel vertellen wij hoe u zorgeloos uw accountantsverklaring kunt opstellen en indienen.

Wat is de NOW-regeling ook alweer?

Met de NOW-regeling kunt u uw personeel tijdens de coronacrisis doorbetalen. De regeling voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis minimaal 20% minder hebben omgezet.

accountantsverklaring ffiqs

De eisen van de vaststelling:

  • U moet aantonen dat u gedurende drie maanden (april-juni) ten minste 20% omzetverlies heeft geleden ten opzichte van de referentieomzet;
  • Bij overdracht van een onderneming is het ook toegestaan een afwijkende manier van de omzet te berekenen;
  • U moet het omzetverlies berekenen en de hoogte van de loonkosten vaststellen.

Wat is een accountantsverklaring?

Een accountantsverklaring is een verklaring van een registeraccountant of een gecertificeerde accountants-administratieconsulent over de betrouwbaarheid van bijvoorbeeld de jaarrekening. Met deze verklaring toont u aan dat uw financiële administratie aan de wettelijke eisen voldoet. Voor de aanvraag definitieve berekening NOW heeft u een accountantsverklaring voor de eerste NOW-periode nodig.

Deze accountantsverklaring is verplicht:

  • bij een voorschot van € 100.000 of meer;
  • bij een subsidievaststelling tussen € 125.000 – of meer (ongeacht de hoogte van het betaalde voorschot);

U kunt de verklaring vanaf 7 oktober 2020 tot uiterlijk 30 juni 2021 indienen bij het UWV. Als u geen verklaring meestuurt, ontvangt u geen tegemoetkoming en moet u uw voorschot terugbetalen.

Zo helpt ffiqs u met opstellen van de accountantsverklaring

Onze financiële specialisten zijn expert op het gebied van compliance en audit en zijn gespecialiseerd in subsidie en subsidieverantwoording. Met onze hands-on aanpak en support nemen wij u al het voorwerk voor het opstellen van een accountantsverklaring uit handen. Wij adviseren en ondersteunen u bij het berekenen van het omzetverlies en het bepalen van de loonkosten. We stellen de verantwoording op, voeren de controle uit en stellen de accountantsverklaring voor u op.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.