Yani: “Ik wist al vrij snel dat ik iets wilde doen met duurzaamheid en consultancy”

Yani is junior consultant en werkt sinds anderhalf jaar bij ffiqs. Ze werkt voor verschillende klanten en met verschillende subsidieregelingen. Vol enthousiasme vertelt Yani: “Wat ik het leukste vind aan werken bij ffiqs is de variatie in projecten. Ook waardeer ik de zelfstandigheid die ik krijg bij het uitvoeren van deze projecten en de flexibiliteit om hybride te werken.” Wij spraken haar over haar rol binnen het team, haar grootste successen en de uitdagingen.

Hoe ben je bij ffiqs terecht gekomen?

“Ik wist al snel dat ik iets wilde doen op het gebied van duurzaamheid en consultancy. Ik kwam eerst terecht bij EGEN, een zusterbedrijf van ffiqs. Na mijn eerste gesprek bij EGEN zagen ze al snel dat ik een sterke financiële achtergrond had en dat ffiqs mogelijk een betere match zou zijn. Daarom heb ik een gesprek gehad met de managing director, Erwin, en senior consultant, Homeira, van ffiqs, en er was meteen een klik aan beide kanten!”

Wat heb je gestudeerd en waarom?

“Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en daarna mijn Master Global Business & Sustainability behaald. Tijdens mijn Bedrijfskunde studie lag de focus op finance en cijfers, terwijl mijn master zich richtte op het integreren van duurzaamheid in bedrijfsactiviteiten. Een paar jaar hiervoor, toen ik in het buitenland studeerde, kreeg ik vakken over ethiek in het bedrijfsleven. Dit heeft mijn bewustzijn vergroot. Een documentaire over geplande veroudering van apparaten zette me aan het denken over de impact van bedrijven op de wereld. Hoewel bedrijven positieve economische en sociale aspecten hebben, realiseren ze soms ook negatieve effecten op mens en natuur. Naarmate ik meer leerde over dit onderwerp, groeide mijn interesse en dat was de belangrijkste motivatie voor het volgen van mijn master.”

Wat is tot nu toe je grootste succes (of waar ben je trots op)?

“Ik ben trots op mijn groei en de ruimte die ik krijg, dankzij fijne collega’s die interesse tonen in mijn ambities. De goede sfeer zorgt ervoor dat ik me vrij voel en mag zijn wie ik ben. Ik leer steeds meer over mijn vakgebied en ontdek dagelijks nieuwe dingen. Mijn toegevoegde waarde voor het team wordt steeds duidelijker. Onlangs had ik een belangrijke rol in een eindrapportage voor een klant, waarbij ik ontdekte dat ze nog extra kosten konden opvoeren, wat resulteerde in mogelijk meer subsidie. Hoewel ze dachten dat ze het subsidielimiet hadden bereikt, konden ze het ongebruikte budget van andere partners benutten. Het was super gaaf om dit te ontdekken en het levert de klant mogelijk €6000 extra subsidie op. De eindrapportage moet nog worden goedgekeurd, maar als dat zo is, zou ik heel trots zijn op dit resultaat. Ik hoop in de toekomst meer van zulke momenten te ervaren.”

Wat zou je graag willen bereiken binnen ffiqs?

“Mijn ultieme doel is om over een paar jaar het gevoel te hebben dat ik van grote waarde ben voor zowel klanten als collega’s. Dan zou ik naar mijn idee al superveel bereikt hebben. Daarnaast streef ik ernaar om uitsluitend aan projecten te werken waar ik volledig achter sta. Ik wil betrokken zijn bij onderwerpen die ik buitengewoon interessant vind en waar ik trots op kan zijn.”

Wanneer is een project voor jou geslaagd?

“Natuurlijk wanneer een klant volledig tevreden en blij is met het resultaat. Persoonlijk hecht ik ook veel waarde aan een goed en soepel verlopend proces, met een bepaalde flow. Het creëren van deze flow is soms een uitdaging, aangezien er altijd onverwachte obstakels kunnen zijn. Het is juist dan belangrijk om ervoor te zorgen dat alles toch soepel blijft verlopen. Het geeft me een fantastisch gevoel als ik daarin slaag.”

Yani: “Ik ben trots op mijn groei en de ruimte die ik krijg, dankzij fijne collega’s die interesse tonen in mijn ambities.”

Bij ffiqs houden jullie van aanpakken. Wanneer heb jij voor het laatste de handen uit de mouwen gestoken? En waarmee?

“Meestal gebeurt dit wanneer er deadlines zijn. Ondanks een goede planning, is er altijd veel werk te verrichten naarmate de deadline dichterbij komt. Deadlines blijven namelijk voortdurend op ons afkomen.”

Jullie werken samen van Groningen tot Maastricht. Wat doen jullie eraan om als team goed te functioneren?

“Steeds vaker brengen we samenwerkdagen door, waar we gezamenlijk op kantoor zijn en samen lunchen. We werken altijd in tweetallen aan projecten, wat betekent dat er altijd een direct aanspreekpunt is. Dit zorgt ervoor dat ik altijd een verbinding heb met een directe collega tijdens een project. Bovendien organiseren we steeds vaker teamuitjes, waarvan het hoogtepunt vorig jaar in Maastricht was, waar onze manager woont. We maakten een wandeling door Maastricht, dronken wat biertjes, deden een stadswandeling, hadden lunch en diner, en gingen uiteindelijk uit. Het was erg leuk, vooral omdat Erwin daar woont.”

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

“Ik merk dat het vanzelf gebeurt: ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid toegewezen. Dit dwingt me om te groeien, en eigenlijk is dat de leukste manier om te leren. Daarnaast heb ik het voordeel van een interne coach bij ffiqs, een collega die me helpt bij het bereiken van mijn zelf gestelde doelen. Eén van die doelen is het verbeteren van mijn besluitvaardigheid, omdat ik soms te lang blijf hangen bij een vraag, een e-mail of een telefoontje. Daar heb ik dit jaar al veel stappen in gemaakt. Aan het begin van het jaar had ik een wat moeilijkere periode. Gelukkig kreeg ik de ruimte om even rustig aan te doen. Dit heeft me enorm gesteund en ook bijgedragen aan mijn persoonlijke groei.”

Yani: “Mijn ultieme doel is om over een paar jaar het gevoel te hebben dat ik van grote waarde ben voor zowel klanten als collega’s.”

homeira hakimi

Ook werken bij ffiqs?

Enthousiast geworden na het lezen van dit interview met Yani? Kom werken bij ffiqs! Dit is dé plek waar je impact kunt maken; voor onze klanten én je carrière. Een plek waar jij adviseert, controleert en rapporteert. Kortom, waar baanbrekende innovatieprojecten door jouw finance- en projectmanagementvaardigheden écht tot stand komen. Bekijk snel onze vacatures of neem contact met ons op.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.