Signify

Langdurige en flexibele ondersteuning voor nieuwe en lopende subsidieprojecten

Signify, voorheen Philips Lighting, is de wereldleider in verlichting voor professionals, consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Dankzij de energiezuinige verlichtingsproducten, systemen en services genieten de klanten van Signify van superieure lichtkwaliteit, leven mensen veiliger en comfortabeler, werken bedrijven efficiënter en productiever en zijn steden leefbaarder. Met een omzet in 2021 van EUR 6,9 miljard, ongeveer 37.000 werknemers en een aanwezigheid in meer dan 70 landen, benut Signify het buitengewone potentieel van licht om de kwaliteit van het leven van mensen te verrijken en zet zich in voor een duurzame wereld.

De uitdaging

Signify heeft een complexe subsidieportefeuille en schrijft zich jaarlijks in op meerdere subsidiecalls in Nederland en Europa. Dat was voor het bedrijf de reden om voor nieuwe en lopende subsidieprojecten langdurige en flexibele ondersteuning te zoeken. Signify had behoefte aan de benodigde expertise en middelen om zijn subsidieaanvragen en de realisatie van de projecten te optimaliseren. Ook zocht het ondersteuning bij het projectmatig inrichten van de subsidieprojecten en de financiële afwikkeling hiervan.

De oplossing

Sinds 2017 ondersteunt ffiqs Signify bij de voorbereiding, indiening en realisatie van WBSO (S&O-aftrek) en subsidieaanvragen. Ook verleent ffiqs in-house ondersteuning bij het managen van Europese en Nederlandse subsidieprojecten op administratief en financieel niveau. Enkele voorbeelden van deze projecten zijn AI-TWILIGHT (Escel), Ampere (PENTA) en Spotlight (H2020). Door de bedrijfsvoering van Signify goed in het achterhoofd te houden geeft ffiqs gericht subsidieadvies en neemt het verschillende taken volledig van Signify over. Door het optimaliseren van het subsidieadministratieproces sluiten de research en de financiële afdeling van Signify sindsdien beter bij elkaar aan.

Het resultaat

Door de komst van ffiqs kan Signify vragen sneller opvolgen, rapportages met een hoge kwaliteit opleveren en heeft het een beter overzicht in de projectadministratie. Kortom, Signify wordt geheel ontzorgd in het subsidieproces.

signify-logo

“Van de gesubsidieerde projecten heeft ffiqs verschillende rapportages opgeleverd waarbij geen enkel project met een onverwacht resultaat is afgesloten. Hierdoor levert ffiqs de compliance expertise waarmee Signify te allen tijde aan de subsidievoorwaarden voldoet.”

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere projecten? Neem snel een kijkje!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.