Voorkom terugbetaling van uw Interreg-subsidie

Gepubliceerd op: 17 augustus 2020 /n Laatst bijgewerkt op: 13 juli 2023

De financiële verantwoording van een Interreg project is een complex proces. U dient uw verantwoording te laten toetsen door een onafhankelijke First level controller (FLC).

Deze toetsing dient iedere zes maanden plaats te vinden. De FLC controleert of de uitgaven die zijn gedaan om het project uit te voeren in overeenstemming zijn met de relevante wet- en regelgeving, de bepalingen van het subsidiecontract en het goedgekeurde aanvraagformulier. De FLC geeft een FLC certificaat af die ingediend dient te worden bij de lead partner. De ffiqs FLC is de poortwachter die er voor zorgt dat er geen onjuiste kosten worden gedeclareerd en voorkomt het risico op terugbetaling van de ontvangen subsidie.

“Prettige en leuke samenwerking en altijd een snelle reactie.”

Iwan Visser

Isala Ziekenhuis

De ervaring van ffiqs als FLC

ffiqs is bij een groot aantal Interreg projecten betrokken, voor zowel de leadpartner als de partner en heeft veel ervaring en kennis en biedt onafhankelijk en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Wij zijn als FLC bij onder andere de Interreg projecten Share-North, Move, Chance, QCap, OIP4NWE, EnOP, Fibershort, Regenergy, Cobracomp en Carepeat betrokken.

Onze werkwijze is om bij elk project te starten met een kick-off meeting met de (lead)partners waarin wij hen informeren over de administratieve verplichtingen, zodat aan de voorkant het administratieve proces van de partner kan worden ingericht en er administratieve fouten voorkomen kunnen worden. Dit wordt door partners zeer gewaardeerd. Kiest u voor ffiqs, dan kiest u voor kwaliteit en kennis maar ook voor aantrekkelijke tarieven.

Waarin onderscheidt ffiqs zich van anderen?

PNO beschikt in Nederland over meer dan 30 finance & control professionals aangevuld met juristen op gebied van Europees recht, staatssteunregels en (publieke) aanbesteding, waardoor wij altijd de juiste kennis in huis hebben.

Als FLC werken wij met veel gevoelige data en persoonsgegevens. Wat ffiqs onderscheidt van andere organisaties is dat wij 100% GDPR proof zijn en ISO 27001 (informatie veiligheid) gecertificeerd.

Wat is onze ervaring met FLC zijn?

Door onze jarenlange ervaring met Europese subsidies, helpen wij partners door ze vooraf te informeren over de verplichtingen zodat er geen kosten worden gedeclareerd die tot terugvordering door de subsidiënt kunnen leiden. Organisaties waarderen onze prettige samenwerking.

“De samenwerking met ffiqs voor twee Europese Interreg projecten verloopt al jaren erg prettig en persoonlijk. Met de ervaring die zij hebben, loodsen ze ons door de, voor ons soms, onbekende regelgeving van Interreg. Met name hun pro-actieve houding ten aanzien van het inplannen van de controle momenten vinden wij een sterk punt van ffiqs.”

Elke Kroft

Advier

Gerelateerde nieuwsberichten

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.