3x voordelen van een inhouse subsidiedesk

Gepubliceerd op: 9 oktober 2020 /n Laatst bijgewerkt op: 13 juli 2023

Hoe meer projecten en subsidies u heeft lopen, hoe hoger de administratieve eisen en risico’s zijn. Het is dan ook logisch dat u behoefte heeft aan expertise op het gebied van compliance en subsidiemanagement. Met een inhouse subsidiedesk werkt u samen met een ervaren compliance-expert die de verantwoordelijkheid neemt voor een optimaal beheer van uw subsidieportfolio. Wij geven u 3 voordelen van een inhouse subsidiedesk.

1. Verantwoordelijkheid voor optimaal beheer van uw subsidieportfolio

Wanneer niet duidelijk is wie binnen uw organisatie de verantwoording van de subsidies op zich neemt, is een inhouse subsidiedesk zeer interessant. Want hoe meer projecten en subsidies u heeft, hoe hoger de compliance eisen en risico’s. Er dus een grotere behoefte aan expertise en capaciteit op het gebied van financieel projectmanagement. Met een subsidiedesk in eigen huis zit een compliance expert dicht op uw activiteiten, en weet hij of zij dus wat er speelt.

2. Uw houdt tijd over voor uw kernactiviteiten

Alsof het uw eigen vaste subsidiemedewerker is, zit een inhouse compliance-expert boven op uw activiteiten. Hij of zij weet wat er speelt en kan snel schakelen in het opzetten en uitvoeren van de subsidieadministratie. De compliance expert voert daarbij de administratieve verplichtingen zo veel mogelijk uit en informeert u actief over de stand van zaken. Zo heeft u de handen vrij en kunt zich met een gerust hart richten op de kernactiviteiten van uw bedrijf.

3. Uw subsidierendement neemt toe

Compliance betekent ‘voldoen aan de regels’, maar als het gaat om subsidies valt daar nog wel wat op aan te vullen. Wilt u daadwerkelijk subsidie uitgekeerd krijgen, dan gelden er tal van regels die u moet naleven. Regels waar u niet altijd direct aan denkt, maar die voor een optimaal rendement van uw subsidieportfolio essentieel zijn om te volgen. Het niet of niet volledig naleven van de subsidieregels kan nare consequenties hebben, zoals het moeten terugbetalen van de inmiddels verkregen subsidie of zelfs een boete. ‘Subsidie-compliance’ is dan ook een vak op zich en vraagt om specialisten met kennis van zaken.

De inhouse subsidiedesk van ffiqs

Met de inhouse subsidiedesk van ffiqs optimaliseert u uw subsidie-inkomsten door de stabiele aanwezigheid binnen uw organisatie van een of meerdere ffiqs compliance consultants. Zij zorgen ervoor dat een bedrijf voldoet aan alle wettelijke, administratieve en rapportageverplichtingen. Ook is ffiqs flexibel in het inzetten van aanvullende experts onder andere op het gebied van juridische dienstverlening. Wij bieden schaalbare expertise en capaciteit zonder stijging van uw aantal fte’s of vaste kosten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze inhouse subsidieoplossingen voor uw organisatie? Neem contact op via onderstaand formulier met onze compliance experts.

Gerelateerde nieuwsberichten

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.