Maak van uw WBSO-controle een succes

Maak van uw WBSO-deskcontrole een succes door een goede en efficiënte voorbereiding
Gepubliceerd op: 6 mei 2021 | Laatst bijgewerkt op: 24 oktober 2023

Door middel van WBSO-controles controleert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ook dit jaar weer of u heeft voldaan aan de administratieve verplichtingen. Ffiqs helpt u met een goede voorbereiding zodat uw project- en urenadministratie perfect op elkaar aansluiten.

Wat houdt de WBSO-controle in?

Het RVO voert steekproefgewijs controles uit of uw WBSO-administratie op orde is. Dit doen zij tijdens een controlebezoek aan uw onderneming of een deskcontrole. Bij een deskcontrole controleert de adviseur uw project- en urenadministratie op afstand. Dit betekent dat u geen persoonlijke toelichting kunt geven op uw administratie, maar dat u deze digitaal moet aanleveren. Voor het controleren van de urenadministratie is dit relatief eenvoudig zonder mondelinge toelichting. Maar voor de WBSO-projectadministratie is dit vaak niet het geval. Daarvoor is een toelichting vaak wel nodig, omdat het niet altijd even duidelijk is welke informatie u moet laten zien. Het is daarom belangrijk dat uw uren- en projectadministratie perfect op elkaar aansluiten en maar op één manier te interpreteren zijn.

Steefproef WBSO-controles

Wanneer u in de steekproef voor een WBSO-controle valt, benadert RVO u rechtstreeks. Dit gaat niet via uw subsidie consultant. Ons advies is om contact met onze ffiqs consultants op te nemen, wanneer RVO u benaderd heeft. Samen kunnen wij deze controle goed voorbereiden, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

De pre-controle van ffiqs

Met de pre-controle van ffiqs bent u er zeker van dat u een aangekondigde WBSO-controle met vlag en wimpel doorstaat. Bij deze pre-controle toetsen de WBSO-experts van ffiqs uw WBSO-administratie op alle punten die RVO ook toetst. Op deze manier bereiden we u nauwkeurig voor op de RVO-controle. Dit kunnen we ook al doen voordat RVO überhaupt een WBSO-controle aankondigt. Zo speelt u tijdig nog beter in op de eisen die RVO stelt aan een goede WBSO-administratie. Dit levert u mogelijk meer WBSO-voordeel op.

Meer weten over de WBSO-controle?

Een goede voorbereiding van een WBSO-controle is het halve werk. De expertise van onze WBSO-experts zorgt ervoor dat we u gericht kunnen ondersteunen bij een deskcontrole door RVO. We bereiden deze controle goed en efficiënt voor en maken deze samen met u tot een succes.

Heeft u vragen over onze WBSO-controle, neem dan contact op met uw ffiqs-adviseur. Bel +31 (0)88 838 13 81 of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Gerelateerde nieuwsberichten

Yani: “Ik wist al vrij snel dat ik iets wilde doen met duurzaamheid en consultancy”

Yani: “Ik wist al vrij snel dat ik iets wilde doen met duurzaamheid en consultancy”

Yani is junior consultant en werkt sinds anderhalf jaar bij ffiqs. Ze werkt voor verschillende klanten en met verschillende subsidieregelingen. Vol enthousiasme vertelt Yani: "Wat ik het leukste vind aan werken bij ffiqs is de variatie in projecten. Ook waardeer ik de...

This site is registered on wpml.org as a development site.