Maak van uw WBSO-controle een succes

Maak van uw WBSO-deskcontrole een succes door een goede en efficiënte voorbereiding
Gepubliceerd op: 6 mei 2021 /n Laatst bijgewerkt op: 24 oktober 2023

Door middel van WBSO-controles controleert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ook dit jaar weer of u heeft voldaan aan de administratieve verplichtingen. Ffiqs helpt u met een goede voorbereiding zodat uw project- en urenadministratie perfect op elkaar aansluiten.

Wat houdt de WBSO-controle in?

Het RVO voert steekproefgewijs controles uit of uw WBSO-administratie op orde is. Dit doen zij tijdens een controlebezoek aan uw onderneming of een deskcontrole. Bij een deskcontrole controleert de adviseur uw project- en urenadministratie op afstand. Dit betekent dat u geen persoonlijke toelichting kunt geven op uw administratie, maar dat u deze digitaal moet aanleveren. Voor het controleren van de urenadministratie is dit relatief eenvoudig zonder mondelinge toelichting. Maar voor de WBSO-projectadministratie is dit vaak niet het geval. Daarvoor is een toelichting vaak wel nodig, omdat het niet altijd even duidelijk is welke informatie u moet laten zien. Het is daarom belangrijk dat uw uren- en projectadministratie perfect op elkaar aansluiten en maar op één manier te interpreteren zijn.

Steefproef WBSO-controles

Wanneer u in de steekproef voor een WBSO-controle valt, benadert RVO u rechtstreeks. Dit gaat niet via uw subsidie consultant. Ons advies is om contact met onze ffiqs consultants op te nemen, wanneer RVO u benaderd heeft. Samen kunnen wij deze controle goed voorbereiden, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

De pre-controle van ffiqs

Met de pre-controle van ffiqs bent u er zeker van dat u een aangekondigde WBSO-controle met vlag en wimpel doorstaat. Bij deze pre-controle toetsen de WBSO-experts van ffiqs uw WBSO-administratie op alle punten die RVO ook toetst. Op deze manier bereiden we u nauwkeurig voor op de RVO-controle. Dit kunnen we ook al doen voordat RVO überhaupt een WBSO-controle aankondigt. Zo speelt u tijdig nog beter in op de eisen die RVO stelt aan een goede WBSO-administratie. Dit levert u mogelijk meer WBSO-voordeel op.

Meer weten over de WBSO-controle?

Een goede voorbereiding van een WBSO-controle is het halve werk. De expertise van onze WBSO-experts zorgt ervoor dat we u gericht kunnen ondersteunen bij een deskcontrole door RVO. We bereiden deze controle goed en efficiënt voor en maken deze samen met u tot een succes.

Heeft u vragen over onze WBSO-controle, neem dan contact op met uw ffiqs-adviseur. Bel +31 (0)88 838 13 81 of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.

Gerelateerde nieuwsberichten

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.